Het bedrijf

Rijk aan ervaring en deskundigheid.

Historiek

Établissements DOUCY is in Marcinelle in 1929 opgericht als handel in aromatische grondstoffen, aromaten en essentiële oliën voor voedingsmiddelen en parfums.

In 1959 ontwikkelden en distilleerden we aromatische en geneeskrachtige planten tot essentiële oliën in samenwerking met producenten uit onder andere Frankrijk.

In 2007 verhuisden naar een nieuwe fabriek die beter aansloot bij ons kwaliteitssysteem, op het industrieterrein van Fernelmont in de provincie Namen.

De bouw van een bijjkomende uitbreiding van 1.100 m2 in 2018 luidt alweer een nieuwe fase in. De snelle groei en ontwikkeling van de voedingsmiddelenindustrie doet nieuwe behoeften aan aroma’s en smaken ontstaan, en biedt nieuwe toekomstmogelijkheden.

Onze certificering

In 2008 behaalde Établissements DOUCY de certificering voor de norm ISO 22000.

In 2014 werd een uitbreiding van 800 m² gebouwd om plaats te bieden aan onze groei en ontwikkeling, en om te beantwoordden aan de nieuwe certificeringseisen.

In 2017 verkreeg Établissements DOUCY de certificering voor de wereldwijd toonaangevende norm voor voedselveiligheid FSSC 22000die specifiek gericht is op certificering van de productie en verwerking van voedingsmiddelen en -ingrediënten.

In 2017 behaalde Établissements DOUCY ook de FCA-certificering, de internationale norm op gebied van ‘voedingsmiddelen voor dieren’.